Oulun Energian kiertotaloustoiminnot siirtyvät kesäkuussa uuteen yhtiöön – Syklo aikoo vähentää päästöjä ja alentaa rakennusjätteiden hiilijalanjälkeä

Syklo
Facebooktwitterlinkedin

Oulun Energia on siirtänyt kesäkuun alusta lukien kiertotalouteen ja jätehuoltoon liittyvät toimintonsa perustamaansa uuteen yhtiöön nimeltä Syklo.

Syklon omistajapohjaan ei tule liiketoimintasiirron yhteydessä muutoksia. Toimitusjohtajana on aloittanut Teemu Koskela, joka toimi aiemmin Oulun Energian kiertotalousjohtajana.

”Tavoitteenamme on laajentaa kasvua myös Oulun ulkopuolelle ja kehittää nykyistä kiertotaloustoimintaa uusilla innovaatioilla”, taustoittaa Syklon omistavan Oulun Energia -konsernin toimitusjohtaja Juha Juntunen.

Syklon kiertotalousjärjestelmään kuuluvat nyt jätteiden lajittelukeskus Oulun Ruskossa, jätepalveluratkaisujen tuottaminen ekovoimalaitokselle Oulun Laanilassa sekä tuhkien ja kuonien hyötykäytön kehittäminen yhdessä partneriverkoston avulla.

Syklon jätteenkäsittelypalvelut vastaanottavat jätettä yhteensä 260 000 tonnia vuosittain.

Tavoitteena on nostaa kaupan ja rakentamisen alan jätteiden kierrätys- ja uusiokäyttöastetta materiaalien kiertojen sulkemiseen tähtäävillä ratkaisuilla. Vähäarvoisten biovirtojen uudelleenhyödyntämisessä halutaan saada aikaan hiiltä sitovia tuotteita. Syklon tähtäimessä ovat 100 000 tonnin säästöt kasvihuonekaasupäästöissä vuosittain.

 

Kuva: Oulun Energia. Kiertotalousliiketoiminnan tiimi siirtyy uuteen Syklo-yhtiöön.

Facebooktwitterlinkedin