Vähennä ruokajätettä Hävikkiviikolla

Facebooktwitterlinkedin

Kuvittele, että heittäisit kananmunakennosta joka viidennen munan roskiin jo kaupan kassalla. Hullu ajatus, vai mitä? Kuitenkin 20 prosenttia globaalisti tuotetuista maitotuotteista jää käyttämättä ravinnoksi.

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 7.-13.9.2020.

Kuluttaja-lehden järjestämä kampanja jakaa vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen jo kahdeksatta kertaa. Tämän vuoden teemana ovat kotitaloudet, joissa syntyy paljon ruokahävikkiä.

Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa, siis 20-25 kiloa per nenä. Tämä tarkoittaa, että jokainen meistä heittää ruokaa roskiin keskimäärin sadan euron arvosta.

Kuva: Hävikkiviikko

Facebooktwitterlinkedin