Uusiouutiset 2/2008

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 2/2008 ilmestyi 12.3.2008. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Mikä on yhdyskuntajätteen hiilidioksidineutraali osuus?

Vaikka yhdyskuntajätteen polttolaitokset eivät kuulu päästökaupan piiriin, paine kasvaa, että niidenkin olisi kyettävä entistä tarkemmin määrittämään hiilidioksidineutraalin biomassan osuus jätepolttoaineesta.

Mikä on yhdyskuntajätteen hiilidioksidineutraali osuus? pdf-muodossa

Jätehuolto entistä vahvemmin mukaan päästötalkoisiin

Jätehuoltosektorin on tehostettava keinojaan vähentää alan kasvihuonekaasupäästöjä. Euroopan komission 23.1. julkaisema ilmasto- ja energiapaketti tuo päästötalkoisiin ulkopuoliset alat. Jätehuollon lisäksi näitä ovat rakentaminen, liikenne ja maatalous.

Kierrätyspolttoaineiden standardi valmistumassa

Kierrätyspolttoaineiden eurooppalaisen standardin luominen on loppusuoralla. Standardi luokittelee kierrätyspolttoaineet taloudellisten, teknisten ja ympäristöön vaikuttavien ominaisuuksien perusteella.

Kierrätyspolttoaineiden standardi valmistumassa pdf-muodossa

Pohjalaiset jätelaitokset perustivat yhteisyrityksen, jotta syntyisi jätteenpolttolaitos Mustasaareen

Pohjalaiset jätehuoltoyhtiöt aikovat rakentaa Mustasaareen yli sadan tuhannen tonnin jätteenpolttolaitoksen varsin nopealla aikataululla. Rakentamaan pitäisi päästä jo kahden vuoden päästä. Mukaan lähtevien hankekumppanien lista ei ole vielä varmistunut.

Keski-Suomi tahtoo maailman bioenergiamarkkinoiden kärkiryhmään

Keski-Suomi on vastannut vahvasti ilmasto- ja energiastrategian haasteisiin: maakunta aikoo yli kuusinkertaistaa bioenergiateknologian vientinsä ja nousta yhdeksi maailman kehittyneimmistä bioenergiamarkkinoista seitsemässä vuodessa.

Keski-Suomi tahtoo maailman bioenergiamarkkinoiden kärkiryhmään pdf-muodossa

KHO:n päätöskään ei lopettanut Pohjois-Pohjanmaan jätekiistaa

Pohjois-Pohjanmaalla on kiistelty jätteenkuljetuksesta jo yli kahdeksan vuotta, eikä edes tuore korkeimman hallinto-oikeuden päätös näytä tuovan tilanteeseen sopua.

Jätteenpolttokapasiteetti on täysin ylimitoitettu

Suomeen kaavailluista useista jätteenpolttohankkeista Ekokemin Riihimäen voimalaitos ehti ensimmäisenä valmiiksi, ja Kotkan laitos on edennyt jo harjakorkeuteen. Suomen Luonnonsuojeluliiton kielteinen kanta jätteenpolttohankkeisiin ei ole muuttunut, vaikka paikallinen Riihimäen luonnonsuojeluyhdistys ei halunnutkaan valittaa Ekokemin jätteenpolttolaitoksesta.

Globaalissa jätehuollon kehittämisessä on liiketoimintapotentiaalia

Kioton hankemekanismit luovat vientimahdollisuuksia suomalaisille ympäristöalan yrityksille. VTT:n tutkimuksessa selvitettiin jätehuoltohankkeiden kustannustehokkuutta. Tuloksena todettiin parhaan tuoton tulevan teknologioilla, jotka tuottavat pienellä investoinnilla lyhyessä ajassa suuren päästövähennyksen.

Jätelaitokset kehittävät toimialalle tunnuslukuja ja raportoinnin mallia

Kesällä 2008 päättyvässä Jätelaitosten raportointi ja tunnusluvut -projektissa on kehitetty ja yhteinäistetty yhdessä 26 jätelaitoksen kanssa jätelaitosten ulkoista ja sisäistä raportointia, johon kuuluvat olennaisena osana jätelaitoksille soveltuvat yhdenmukaiset ja vertailukelpoiset, koko toimintaa kuvaavat tunnusluvut.

 

Facebooktwitterlinkedin