Paal Groupin edustus Innomac Oy:lle

Facebooktwitterlinkedin

29.1.2015

Turkulainen Innomac Oy on hankkinut teollisuuspaalaimien ja ympäristölaitteiden valmistukseen erikoistuneen, saksalaisen Paal Groupin virallisen edustuksen Suomessa.

Innomac Oy hoitaa tästedes myös paalaimien huoltoa ja varaosatoimituksia.

Innomac Oy toimittaa koneita ja laitteita puusepänteollisuuteen puuntyöstöön sekä energiaksi ja kierrätysmateriaaliksi soveltuvan raaka-aineen kuten jätteiden, paperin, pahvin, muovin, kevytmetallien, kankaiden ja puun käsittelyyn. Yhtiö edustaa esimerkiksi saksalaisen Vecoplanin murskaimia Suomessa.

”Paal Groupin edustus vahvistaa meidän asemaamme sektorilla, jossa tarvitaan sekä murskausta että paalausta. Nyt pystymme toimittamaan asiakkaalle koko paketin”, Innomac Oy:n tuotepäällikkö Kari Kohtamäki perustelee.

Edustus siirtyi tammikuun alussa Innomacille Rimcon Oy:ltä pitkän uran tehneen Jussi Juutilaisen jäädessä eläkkeelle.

Kohtamäen mukaan Innomac oli jo pitkään harkinnut paalaimien liittämistä yrityksen portfolioon.

”Mietimme, mikä olisi paras paalainvalmistaja, ja totesimme, että Paal Group, joka on Euroopan johtava, laadukas ja perinteikäs firma. Paal ja Vecoplan tekevät jo Keski-Euroopassa yhteistyötä mm. arkistomateriaalin murskaimissa. Meillä kävi hyvä tuuri, koska Paal Groupin entinen edustaja Jussi Juutilainen sattui jäämään sopivaan saumaan eläkkeelle. Aloitimme sitten neuvottelut Paalin kanssa, ja se johti yhteistyöhön”, Kohtamäki taustoittaa.

Paalainedustuksen saaminen johti saman tien kauppoihin: Innomac toimittaa jo kevään aikana ensimmäisen paalaimen eräälle eteläsuomalaiselle asiakkaalle.

”Tarjouksia on tehty ja näyttää mukavan vilkkaalta. Paalainkaupat ovat meidän kokoisellemme firmalle merkittävä osuus liikevaihdosta.”

Suurin osa Innomacin noin neljän miljoonan euron liikevaihdosta tulee yhä puusepänteollisuudesta, mutta bio- ja jätehuoltopuoli kasvavat jatkuvasti.

Innomac aikookin satsata jatkossa entistä enemmän juuri bio- ja jätepuolelle sekä paperi- ja arkistontuhoamistoimintaan.

Innomac toimittaa myös alumiinintyöstökoneita ja pintakäsittelylaitteita. Viime vuonna yritys aloitti myös itävaltalaisten hake- ja pellettikattiloiden maahantuonnin.

Innomacilla on toistakymmentä työntekijää. Pääkonttori sijaitsee Turussa.

Facebooktwitterlinkedin