Nuorena Kati Hinkkanen siivosi roskia puistoista, päätyi ainutkertaiseen työhön: ”Toteutamme jotain, minkä piti olla mahdotonta”

Kati Hinkkanen

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kehittämispäällikkö Kati Hinkkanen tunnustaa, että hankepapereiden ja rahoitushakemusten kirjoittaminen on hänelle lempipuuhaa: ”Se on maailman parasta duunia. Saa ideoida fiksujen ihmisten kanssa, mutta jättää käytännön toteuttamisen muille. Saa rakentaa hienoista ajatuksista parasta kombinaatiota, joka huomioi, mitä rahoittajat haluavat, mitä maailma tarvitsee sekä mitä asiakkaat kaipaavat. Tulee voittajafiilis, kun hankehakupaperit saa eteenpäin.” Juuri uuden kehittely viehättää Hinkkasta, sillä hän uskoo, että kierrätys ja uudelleenkäyttö ovat murroksen kynnyksellä ja että tämä murros tulee muuttamaan kuluttamisen tavat. ”On tulevaisuutta, että kuluttajat haluavat ostaa käytetyn läheltä, sieltä mistä uudenkin.” Työnä uudelleenkäytön keksiminen Hinkkasen työtä on löytää Kierrätyskeskuksen läpi virtaavalle materiaalille uudelleenkäyttö- ja kierrätyskohteita sekä tukea asiakasyrityksiä materiaalien hyödyntämisessä ja jätteen vähentämisessä. ”Käytännössä työ on palvelumuotoilua, joka on todella mielenkiintoista.” Hän toivoo, että uudelleenkäytölle asetettaisiin sitovat tavoitteet, kuten kierrätyksellekin. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen Hinkkasta houkutti tilaisuus päästä oppimaan konkareilta, joiden asiantuntemusta hän ihaili. Kierrätyskeskuksessa Hinkkanen aloitti jo 10 vuotta sitten, aluksi äitiysloman sijaisena, sitten laatupäällikkönä....

Haluatko tilaajaksi?

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset hintaan 79 euroa/vuosi (kestotilaus). Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön kuten uutiskirjeen uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutiset-digilehteen sekä pääsyn digilehtiarkistoihin.

Tilaa tunnukset