Leipäjonojen Suomi heittää roskiin yli 300 miljoonaa kiloa ruokaa

Facebooktwitterlinkedin

3.9.2015

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan vuosittain yhteensä 500 miljoonan euron arvosta. Hukkaruoan hiilidioksidipäästöt vastaavat 100 000 keskivertoauton hiilidioksidipäästöjä.

Koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta.

Maailmanlaajuisesti ruokaa menee tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukkaan vuosittain yhteensä 1 300 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 25–30 prosenttia kaikesta maapallolla tuotetusta ruoasta.

On arvioitu, että tällä määrällä voitaisiin ruokkia jopa kaksi miljardia ihmistä.

Ensi viikolla, 7. – 13.9., Suomessa vietetään Kuluttajaliiton organisoimaa Hävikkiviikkoa jo kolmatta kertaa. Tavoitteena on jakaa tietoa ja vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi.

Facebooktwitterlinkedin