Kierrätysbetonista vankkoja varastointiratkaisuja

Moduulirakennetta
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Ympäristökuormituksen vähentämistä järkevillä ratkaisuilla ja kestävän rakentamisen edistämistä – sitä lupaa toimitusjohtaja Janne Hukkavaara C3C Engineering Oy:sta.

C3C Engineering on ruotsalaisen C3C Engineering Ab -konsernin tytäryhtiö, joka aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2019.  Se valmistaa betonimoduuleja, joista voi rakentaa järeitä muurirakenteita lukuisiin käyttötarkoituksiin. Kiertotalous on keskeinen osa yhtiön filosofiaa, ja elementit valmistetaankin pääasiassa asiakkailta palautuneesta ylijäämäbetonista.

”Tämä hyödyttää asiakasta myös taloudellisesti, sillä hän ei joudu maksamaan ylimääräisen betonin hävittämisestä, vaan päinvastoin saa siitä vähän rahaa takaisin”, Hukkavaara tuumaa.

Moduulirakenne

Kuusi hyvää syytä valita kierrätysbetonista valmistetut C3C-moduulit:

  • Ekologisuus
  • Nopeus ja helppous; ei saumausta, ei jälkivalua
  • Kestävyys ja paloturvallisuus
  • Monipuoliset käyttökohteet
  • Rakenteen purkaminen ja muunneltavuus
  • Kustannustehokkuus

Tehokkaampi ja turvallisempi työympäristö

 

Nastakiinnitys liittää moduulit toisiinsa, ja niistä koostuvaa C3C-järjestelmää yhtiö kutsuu muuntojoustavaksi moduulirakenteeksi. Suomessa sitä valmistetaan 1600 ja 1800 millin sarjoissa, 1688 ja 1866 järjestelmissä, joissa numerot kuvaavat dimensioita, esimerkiksi 1600x800x800 millimetriä.

Moduulirakenteella voi kätevästi optimoida tilankäytön vaikkapa materiaalien varastointia ja erottelua varten. Samalla työympäristöstä tulee tehokkaampi ja turvallisempi, kun melu ja pöly vähenevät, ja tulipaloriski pienenee.

”Sitä voi hyödyntää kaikkialla missä tarvitaan materiaalitaskuja, tukimuureja, erotteluseiniä ja muita vastaavia rakenteita. Tällä hetkellä moduulirakennetta käytetään Suomessa enimmäkseen karkeammassa lajittelutoiminnassa, kuten varastohalleissa, kierrätyslaitoksissa sekä kaivoksilla”, Hukkavaara kertoo.

C3C

Muuntautumiskykyiset moduulit

 

Betonimoduulien taika on niiden muuntautumiskyvyssä. Muurirakenteiden suunnittelu on joustavaa ja moduuleista rakentaminen ripeää. Moduuleista koostettuja rakenteita voi nopeasti ja helposti muokata, siirtää, laajentaa, purkaa – ja rakentaa taas uudelleen.

”Niillä voi rakennella vähän kuin Lego-palikoilla, joista pidin lapsena hirveästi. Ympyrä on siis ikään kuin sulkeutunut, kun nyt työskentelen näiden palikoiden parissa”, Hukkavaara nauraa.

 

Yhteistyöllä kohti parempaa huomista

 

Esimerkki rakenteesta

Yhtiön päätuoteryhmä on C3C-moduulijärjestelmä, mutta yhtiö ei halua profiloitua pelkäksi rakennuspalikoiden kauppaajaksi. Toiminnan ytimessä on ajatus kokonaisvaltaisesta palvelusta, jossa moduulirakenteen ohella tuotetaan myös ratkaisuja.

”Jos esimerkiksi kierrätyslaitos haluaa katon, tarjoamme kokonaisratkaisua, emme pelkkää palikkaa. Emme käytä aliurakoitsijoita, vaan tavoittelemme synergiaa yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Haluamme, että kaikki saavat osansa, ja lopputuloksena on oikeasti ympäristöä hyödyttävä ratkaisu”, Hukkavaara kuvailee.

Kokonaisvaltaisen palvelun nimissä yhtiön toimintaperiaatteisiin kuuluu tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa hankkeiden alusta loppuun.

”Osallistumme mieluusti hankkeisiin jo niiden suunnitteluvaiheessa. Haluamme olla mukana tekemässä parempaa huomista ja omalla panoksellamme edistää kestävää rakentamista”, Hukkavaara tiivistää.

 

Lisätietoja:

c3c.fi
info@c3c.fi
+358 400 469 206

Facebooktwitterlinkedin