kiertotalouskikka

Voirasia tehokäyttöön

Kiertotalouskikkasi?

Meidän muovirasioita sisältävä laatikkomme keittiössä oli aina sekaisin ja rasiat tai vähintäänkin kannet olivat unohtuneet jonnekin. Aloin tiskikonetta täyttäessäni laittamaan ylähyllylle pesuun tyhjät voi- tai salaattirasiat. Näihin oli sitten helppo pakata päivälliseltä ylijäänyt ruoka helposti mukaan otettaviksi annos­rasioiksi tai pakata leipomuksia.

Mistä idea lähti?

Tuntuu, että arjessa on aavistuksen kiire. Jokainen pienikin asia voi helpottaa ja parantaa toimivuutta. Välillä töissä lounas saattaa keskeytyä ja on nopeampaa huuhtaista rasia ja laittaa se pakkausmuovinkeräykseen kuin aloittaa eväsrasian tiskaaminen tai jättää oma eväsrasia muiden tielle tiskipöydälle lojumaan. Ylijääneen ruuan/ leipomuksien pakkaaminen lapsille tai vieraille esim. margariinirasiaan helpottaa kaikkien elämää, kun säilytysastioita ei tarvitse palautella.

Mihin arjen kiertotalousepäkohtaan kaipaisit ratkaisua?

Suomessa syntyy vuosittain jopa 70–100 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä. Toivoisin, että jokainen meistä kiinnittäisi vaatteita ostattaessaan huomiota vaatteen laatuun ja materiaaliin sekä siihen, että todellakin haluaa vaatetta käyttää. Yhdestä materiaalista valmistettu vaate on myös helpompi purkaa kuiduiksi ja kierrättää, kun se on elinkaarensa lopussa.

Palstalla annetaan vinkkejä kiertotalouden toteuttamiseen arjessa ja työssä. Onko sinulla hyvä kikka kestävyyden edistämiseen? Vinkkaa toimitukselle! toimitus@uusiouutiset.fi