Aurinko puristaa muovipakkausjätteen – Jätepuristin koekäytössä Riihimäellä

Jätepuristin
Facebooktwitterlinkedin

Riihimäen K-Citymarketin yhteydessä sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä kuluttajat voivat nyt kierrättää muovipakkauksia aurinkoenergian voimin.

Suomen Uusiomuovi Oy on testaa siellä uutta muovipakkausten jätepuristinta. Päästöttömän CombiMax SMARTSolar -jätepuristimen on valmistanut Europress Group Oy.

Puristin saa virtansa katollaan sijaitsevien neljän aurinkopaneelin kautta. Laite ei edellytä toimiakseen voimavirtaa eli sen käyttö onnistuu sielläkin, missä sähköä ei ole saatavilla, kuten esimerkiksi huvivenesatamissa.

Jätepuristin puskuroi tarvittavan energian älykkäisiin tehoakkuihin. Silloin kun auringosta ei ole mahdollista saada tarpeeksi virtaa, kuten talvella, akkuja voidaan ladata tavallisella valovirralla.

Kokeilujakson perusteella Suomen Uusiomuovi suunnittelee korvaavansa uusimisen tarpeessa olevat muovipakkausten jätepuristimet näillä laitteilla mahdollisesti jo ensi vuoden aikana.

Suomen Uusiomuovi on päättänyt jatkaa tulevaisuudessa itsenäisenä tuottajavastuuyhtiönä, joka kattaa kaikki pakkausmateriaalit. Lue lisää aiheesta kesäkuun Uusiouutiset-lehdestä! Tilaaja, pääset lukemaan lehden tunnuksillasi. Katso ohjeet tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, tartu kesätarjoukseemme: Puolen vuoden digitunnarit ja digilehdet nyt vain 19 euroa!

Facebooktwitterlinkedin