Arla vähensi ruokahävikkiä tuotantoprosessin materiaalitehokkuutta parantamalla

Kun Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle, materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi.
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Samalla yritykset ovat saavuttaneet miljoonien eurojen kustannussäästöjä. Tämä käy ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen tuloksista.

Materiaalitehokkuuden sitoumukseen liittymisen myötä tuotantoprosessien materiaalitehokkuus laitettiin myös Arlalla erityisen tarkkaan syyniin.

– Sitoumukseen liittymisen myötä oma ymmärryksemme materiaalitehokkuuden merkityksestä osana vastuullisuustyötä on kasvanut. Materiaalitehokkuudella ja hävikin minimoinnilla on suora yhteys ilmastopäästöihin ja toisaalta se tuo myös taloudellisia säästöjä, Arlan laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusasiantuntija Tuire Seppänen kertoo.

 

Lue lisää >> 

Kuva: Kun Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle, materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi.

Facebooktwitterlinkedin