Sulapac Oy voitti eurooppalaisen kiertotalouden yrityspalkinnon

Sulapac voitti Green Alley Awardsin 2017
Facebooktwitterlinkedin

Suomalainen startup-yritys Sulapac voitti 9.11.2017 jaetun, kiertotalouden startupeille tarkoitetun European Green Alley Award 2017 -yrityskilpailun.

Suomalaisten Suvi Haimin ja Laura Kyllösen ekologinen pakkausratkaisu puusta ja luonnollisista liimoista tarjoaa vaihtoehdon muovipakkauksille. Ekologinen vaihtoehto muovipakkaukselle teki vaikutuksen tuomaristoon.

Sulapac voitti Berliinissä pidetyssä finaalitapahtumassa palkintopaketin, jonka arvo on noin 30 000 euroa. Kaiken kaikkiaan kuusi finalistia Saksasta, Suomesta, Irlannista, Alankomaista ja Ranskasta esiintyivät live-pitchauksessa kansainvälisen tuomariston ja yleisön edessä.

”Esimerkiksi Suomessa kosmetiikkalinja Niki Newd käyttää jo Sulapacin voidepurkkeja. Ratkaisussa on mielestämme valtava potentiaali, ja haluaisimme tulevaisuudessa nähdä Sulapacia myös saksalaistissa myymälöissä”, sanoo Landbell Groupin toimitusjohtaja Jan Patrick Schulz.

Ennen live-pitschausta kuusi finalistia tapasivat päivällä workshopeissa jäteteollisuuden ja startup-maailman asiantuntijoita, joiden kanssa he keskustelivat yhdessä startupien potentiaaleista, riskeistä sekä vahvuuksista ja heikkouksista.

”Olen erittäin iloinen, että Sulapac toi Green Alley Award 2017:n voiton Suomeen. Tämä osoittaa, että suomalaiset yrittäjät kuuluvat Euroopan innovatiivisten yritysten kärkeen. Siirtyminen kohti kiertotaloutta on alkanut meillä vuosia sitten, ja se saa suomalaiset pärjäämään hyvin kilpailussa”, toteaa ERP Finlandin toimitusjohtaja Olli Alanen.

Sulapac oli jo kolmas Green Alley Awardin suomalaisfinalisti RePackin ja ResQ Clubin jälkeen.

Vuodesta 2014 lähtien Landbell Group palkitsee vuosittain jätteitä ja resurssienhallintaa koskevia ideoita Green Alley Awardilla. Palkinnon kumppaneita ovat joukkorahoituspalvelu Seedmatch, lontoolainen Bethanal Green Ventures -kiihdyttämöohjelma, European Recycling Platform (ERP) Finland sekä EU:n tukema Horizon 2020 -projekti R2Pi.

Facebooktwitterlinkedin